INFO

OM MIG

 

Blev tidigt involverad i sporten bowling med en far som spelade, så född och uppvuxen i en bowlinghall är en passande beskrivning på mig.

 

Min aktiva karriär startade i Kalix redan i 10-årsåldern innan jag som 20-åring tog klivet till elitserien och Bodens BS 1986. Hade 20 bra år i Boden med segern i World Cup 1986 och SM-Guld med Bodens BS 1995 som största höjdpunkterna.

2006 var det sedan dags att som 40-åring dra på sig landslagströjan (med undantag för de 2 gånger på 80-talet när jag deltog i World Cup) när jag blev uttagen till VM i Busan, Korea. Direkt efter det mästerskapet gick flyttlasset till Göteborg för spel i Pergamon, och det är där jag har skaffat mig överlägset mest erfarenhet både som spelare och ledare/tränare. Blev efter Busan 2 mästerskap till som aktiv innan jag efter VM 2008 tackade nej till landslaget men fortsatte spela en hel del internationella tävlingar samtidigt som jag mer och mer blev involverad som ledare/tränare åt våra svenska landslag. Huvudsakligen var det damlandslaget som jag hade ansvar för och var förbundskapten för dem under 6 år (2009-2015), men var även delaktig i juniorlandslaget som assisterande förbundskapten vid mästerskap under tiden 2009-2013.

Efter en kortare sejour som förbundskapten för Norges damlandslag under första halvåret 2016, har jag fram till årsskiftet 2018/19 varit assisterande förbundskapten för alla svenska landslag.

VARFÖR VÄLJA MIG?


Sporten bowling har under den sista 10-årsperioden utvecklats oerhört mycket, och nya tekniker växer hela tiden fram runt om i världen.

Då jag själv jobbar mycket internationellt så ligger jag i framkant av vad som är "hot or not" i tekniska lösningar för att uppnå det mest optimala resultatet, och detta oavsett om ditt mål är att tillhöra internationell elit eller bara vara stjärna i den lokala halligan.

UTBILDNING & ERFARENHET

 

EBF Level 3 (Augusti 2023)

 

Utöver min utbildning har jag stor erfarenhet av klotborrning, oljeprofiler, banornas topografi m.m, och hur man på bäst sätter ihop alla dessa komponenter för att uppnå ett optimalt resultat.

Har gjort flertalet resor till träningsanläggningar i andra länder med sveriges olika landslag, och på så sätt hållt mig uppdaterad om sportens utveckling.

Allt denna information och erfarenhet ska sedan givetvis "paketeras" så den blir individbaserad och detta görs i samråd med spelaren själv.

 

UPPDRAG

 

Svenska Bowlingförbundet

2009 - 2013: Assisterande förbundskapten juniorlandslaget

2009 - 2015: Förbundkapten damlandslaget

2016 - 2018: Assisterande förbundskapten alla landslag


Norges Bowlingförbund

2016 - 2016: Förbundskapten damlandslaget

 

Partille Gymnasium

2017 - 2020: Instruktör NIU Bowling Partille

 

Utöver detta så jobbar jag  sedan januari 2017 med en del föreningar och privatpersoner.